Kommunstyrelsen vill ha lönepolicy

En lönepolicy behövs i Trelleborgs kommun. Det har kommunstyrelsen bestämt som nu har gett riktlinjer för en kartläggning av de kommunanställdas löner.
Trelleborg • Publicerad 10 oktober 2002

- Behovet av en utredning av skillnader och likheter mellan lönerna är stort. Upptäcker vi att det finns omotiverade sättningar, så ska det förstås rättas till, säger kommunens förhandlingssekreterare Magnus Dahlberg. Inom ett år ska policyn vara utarbetad, intervjuer med personal och sammanställningar ska göras, och senast under våren eller tidig höst ska riktlinjerna för lönesättning vara formulerad i ett dokument. - Det har aldrig tidigare gjorts en sådan stor kartläggning av lönesättningar inom kommun. Alla tillsvidareanställda är med i sammanställning, vilket innebär att det gäller cirka 2 900 personer, fortsätter han. Basen för lönepolicyns utformning är jämställdhetslagen, där det kraftig understryks att "det inte ska råda någon skillnad mellan män och kvinnor som har samma befattning".

Mattias Pehrsson mattias.pehrsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.