Annons

Kommunledning portad från invigning

När den nya tågfärjeterminalen invigdes i hamnen härom veckan var 70 gäster inbjudna. Men kommunledningen fick stanna hemma.
Trelleborg • Publicerad 22 juni 2009

TRELLEBORG. På plats var bland andra infrastrukturminister Åsa Torstensson (c), och Engelbert Lütke Daldrup från tyska transportministeriet. Varken kommunalrådet Ulf Bingsgård (M), kommunfullmäktiges ordförande Inger Hansson (M) eller kommundirektören Rutger Persson var inbjudna.

– Ulf Bingsgård brukar inte visa hamnen något större intresse i vanliga fall, och då ska han inte heller vara med när solen skiner och det kommer ministrar på besök, säger Leif Borgemark, vd för Trelleborgs hamn.

Annons

Leif Borgemark tycker att det räcker att styrelsen för hamnbolaget var på plats. Men kommunledningen hade mycket väl kunnat få en inbjudan ifall de visat större engagemang för hamnen, menar han.

– Normalt sett värnar ägaren om sitt företag, men ibland undrar vi om så verkligen är fallet. Och då valde vi att istället fokusera på kunderna, det är ju de som ska betala anläggningen som vi skapat, säger Leif Borgemark.

Ulf Bingsgård menar att det inte är första gången som kommunledningen stängs ute.

– Tyvärr är det vanligt att hamnen kör sitt eget race utan att bry sig om sina ägare. Jag tycker att det här beteendet är i högsta grad olämpligt, säger Ulf Bingsgård som menar att det för utomstående måste te sig märkligt att inte kommunens högsta representanter får vara med när det kommer statsråd på besök.

– Det är väl Leif Borgemarks barnsliga sätt att hämnas.

För vad?

– Det vet jag inte, det är inget jag ligger vaken och grubblar över, säger Ulf Bingsgård.

Johan Silfversten Bergman
Andreas Mårtensson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons