Annons

Kommunens vapen ska bli gemensam profil

Trelleborg • Publicerad 20 februari 2007
Kommunvapnet ska bli gemensam symbol för Trelleborgs kommuns verksamhet. Bild: Trelleborgs kommun
Kommunvapnet ska bli gemensam symbol för Trelleborgs kommuns verksamhet. Bild: Trelleborgs kommunFoto: 

Nu ska kommunens vapen bli en gemensam symbol för Trelleborg. Alla kommuninvånare bjuds in att tycka till om kommunvapnet och hur det ska användas.

Kommunledningen i Trelleborg tar nu initiativ till att göra kommunvapnet till gemensam symbol för kommunens hela verksamhet.

Annons

Förslaget till gemensam symbol finns på kommunens hemsida och där kan alla som vill lämna synpunkter.

Fram tills nu har det funnit en rad olika symboler som olika förvaltningar har använt. I framtiden är det meningen att kommunvapnet ska användas i alla sammanhang där kommunen finns med.

Några undantag ska det dock bli enligt förslaget. Det handlar om räddningstjänsten, badhuset, Trelleborgs museum, Trelleborgen, Gasverket samt Parken som även i framtiden ska få använda sina egna symboler, enligt förslaget. De får dock bara användas för sig själva, inte i kombination med kommunens vapen.

Även de kommunala bolagen bör ta fram egna symboler. Enligt förslaget ska de inte använda kommunvapnet.

Lasse Bryggare

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons