Annons

Kommunens sajt rankas högt

Susanne Nilsson, infomaster i Trelleborgs kommun, vars hemsida placerat sig på delad sjundeplats med Stockholms stad bland landets 290 kommuner för att den anses vara lättillgänglig. Rankingen är gjord av företaget Validerat.se
Trelleborg • Publicerad 21 november 2009
Foto: 

TRELLEBORG. Susanne Nilsson, infomaster i Trelleborgs kommun, förklarar varför de lyckats.

– I den här undersökningen handlar det mycket om tekniska saker, det ska till exempel vara kodat enligt standarder som regeringskansliet och det internationella organet W3C rekommenderar.

Annons

Hur har ni tänkt när ni byggde upp hemsidan?

– Vi försöker leva upp till de krav på tillgänglighet som regeringskansliet ställer. Hemsidan ska fungera för vem som helst. Oberoende av handikapp, språkkunskaper och vilken teknisk utrustning du har. Om man kodar enligt standard så fungerar det bättre för användarna.

Har du några förändringar på gång för hemsidan?

– Vi började bygga om sidmallar och sådant tidigt i våras. Vi har fortfarande en del kvar som beräknas vara klart till årsskiftet. Det redaktionella innehållet fortsätter vi att jobba med kontinuerligt.

Kommer sidan se annorlunda ut framöver?

– Nej, det är mer det här som finns bakom.

Lucas Dietrichson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons