Annons

Kommunens överskott 44 miljoner

Trelleborgs kommuns bokslut för 2001 blev bättre än väntat. I budgeten förutsattes ett överskott på 28,4 miljoner kronor men resultatet blev 44,4 miljoner kronor.
Trelleborg • Publicerad 12 februari 2002

- Det är framför allt skatteintäkterna som ökat mer än väntat, säger Agneta Sjölund, personal- och ekonomichef i Trelleborgs kommun. Dessutom har kommunen fått reavinster på försäljning av mark till företag och på villatomter. Inkomsterna från skatter ligger 31,1 miljoner kronor högre än budgeterat och reavinsterna på markförsäljningen ligger på 16,5 miljoner kronor. Bland dessa märks markförsäljning till Lafarge Tekkin till taktegelsfabriken samt AG:s Favörs köp för nybygget i östra Trelleborg. Bakgrunden till att skatteintäkterna ökar mer än väntat är dels att arbetslösheten legat lågt i Trelleborg under fjoråret, dels att fler flyttar in till kommunen. Totalt fick kommunen in skatter på 915,2 miljoner kronor under 2001 och tillsammans med de generella statsbidragen ger det kommunen 1 125 miljoner kronor under 2001.

Mattias Pehrsson mattias.pehrsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons