Annons

Kommunens nya plusjobbare väntar på uppdrag

Det nya hemservicelaget ska hjälpa äldre med allt från gardiner till gardenior. Deltagarna är positiva - men om det leder till riktiga jobb är oklart.
Trelleborg • Publicerad 15 juni 2006

Sex arbetslösa i Trelleborg har anställts som plusjobbare i kommunens nya hemservicegrupp. Byta gardiner och glödlampor, plantera om blommor, hämta saker på vinden och putsa fönster är några av de sysslor de ska hjälpa de äldre med.

- Om inte annat så tror jag att äldre behöver sällskap. Vi kommer nog få skaffa oss stålmagar och dricka många koppar kaffe, säger Yvonne Fogelius.

Annons

Hon är 59 år och har deltagit i flera av arbetsfömedlingens projekt. När hon först hörde talas om plusjobben såg hon dem som bara ytterligare ett sätt att "stoppa undan" de arbetslösa.

- Jag har hoppat från det ena till det andra projektet och blivit van vid det. Men nu uppskattar jag ändå plusjobbet för att det är ganska självständigt. Jag hoppas på att det kan bli en förlängning efter de två år som det pågår. Gun Olsson är 63 och har också deltagit i flera sysselsättningsprojekt och läst på folkhögskola. Även hon är positiv till sitt nya jobb. – Jag får lite mer betalt än tidigare. Och den sociala biten behöver vi också, precis som de äldre.

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons