Kommunens museiutredning anmäld till JO

En privatperson har anmält kulturnämnden, museichefen samt Trelleborgs kommunjurist till Justitieombudsmannen, JO. Anmälaren anser att utredningen om den föreslagna flytten av Trelleborgs museum gått felaktigt till.
Trelleborg • Publicerad 28 maj 2008

Tidigare har kulturnämnden sagt ja till att flytta in verksamheten i det gamla tingshuset. Under torsdagen väntas ett beslut i kommunstyrelsen.

Att en privatperson nu anmält kommunen kommer inte att påverka beslutsgången, försäkrar kommunstyrelsens ordförande Ulf Bingsgård (m).

Det personen bakom anmälan vänder sig emot är att museichefen själv varit med i utredningen om en flytt. Fel, menar anmälaren, då museichefen, redan innan utredningen inleddes, uttalat sig positivt om förslaget.

- Vi kommer inte att bordlägga ärendet i avvaktan på JO. Det här har gått rätt till och det är vanligt att berörda tjänstemän gör den här sortens utredningar, säger Bingsgård.

Ola Isaksson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.