Annons

Kommunens jämställdhetsplan dröjer

Det undrar Ulf Bingsgård (m), ledamot i Trelleborgs kommunfullmäktige, i en interpellation (skriftlig fråga) till kommunalrådet Egil Ahl (s).
Trelleborg • Publicerad 26 januari 2004

När beräknas jämställdhetsplanen vara färdig? Ulf Bingsgård skriver i sin fråga att han redan tidigare undrat över jämställdhetsplanen. I mars i fjor ställde Ulf Bingsgård frågor kring hur kommunen hanterar laglydigheten, mot bakgrund av debatten kring att kommunen inte hade någon jämställdhetsplan. Nu undrar Ulf Bingsgård hur långt kommunen kommit med arbetet på att ta fram en jämställdhetsplan. Han frågar också när planen beräknas vara färdig. Urban Funck är personalsekreterare på Trelleborgs kommun och arbetar med jämställdhetsplanen. - Vi håller på med arbetet att ta fram en lönekartläggning, säger han. Resten av jämställdhetsplanen har vi fått godkänt för av Jämställdhetsombudsmannen (Jämo). Enligt Urban Funck ska det företag som gjort kartläggningen av lönerna i kommunen redovisa analyserna för kommunen just i dag. Urban Funck säger att hela jämställdhetsplanen kan vara klar till kommunfullmäktiges sammanträde i mars. - Troligen är den klar då, i samband med att svaret på Ulf Bingsgårds interpellation ska lämnas, säger Urban Funck.

Mattias Pehrsson mattias.pehrsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons