Annons

Kommunens jägare inblandad i jaktolycka i hamnen

En kula som avlossats av kommunens jägare råkade på lördagseftermiddagen träffa en lastbilschaufför i benet. Polisen rubricerar händelsen som en olycka.
Trelleborg • Publicerad 4 oktober 2009

TRELLEBORG. Vid 16.30-tiden i lördags ringde kommunens jägare till polisen och anmälde att en kula från hans gevär av misstag hade träffat en lastbilschaufför i benet vid gummifabriken i Trelleborg.

Jägaren, som vid tillfället var ute och sköt duvor för kommunens räkning, berättar själv att det hela var en olyckshändelse och att det inte var ett direkt skott utan en ricochet som träffade lastbilschauffören. Detta bekräftar Benny Eriksson, polisens inre befäl i Ystad, som på lördagen rubricerat händelsen som en olycka.

Annons

– Kulan tog en ny bana efter att han träffat djuret och penetrerade därför aldrig huden på lastbilschauffören, utan orsakade endast ett blåmärke, säger han.

Jägaren själv tycker att händelsen är beklaglig men menar att det som hände stod utanför hans makt:

– Ingen människa kan veta hur en ricochet kommer uppträda. Och i det här fallet handlar det om en osannolik kulbana. Men givetvis är det tråkigt när sådant här händer. Jag och chauffören skiljdes dock som vänner efter händelsen, och det känns ju bra.

Men är det verkligen lämpligt att jaga duvor mitt på ljusa dagen när folk är i närheten?

– Vi måste jaga på dagen. På natten kan det innebära ännu större risker, så det går inte. Och om inget annat så får vi sluta skjuta duvor helt, och det är ju inte heller bra, säger jägaren.

Lastbilschauffören behövde inte uppsöka sjukhus efter olyckan och kunde på lördagseftermiddagen fortsätta sitt arbete. Jägaren å sin sida är i nuläget misstänkt för vållande till kroppsskada, berättar polisen.

Ann Gäre
Kristoffer Törnmalm
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons