Annons

Kommunen vill samarbeta mer

På kommunens beroendeenhet kan alla över 18 få hjälp med alkohol- eller drogmissbruk. Nu ska samarbetet med andra liknande verksamheter bli bättre.
Trelleborg • Publicerad 3 augusti 2011

– Vi kan inte uteslutande själva sätta oss ner och kartlägga vilka behov som finns. Det måste vi vara ödmjuka och säga, säger Fredrik Palmgren som är chef för beroendeenheten på socialförvaltningen.

Sedan i höstas för han diskussioner med ett flertal brukarorganisationer, som till exempel IOGT, Föräldrar mot narkotika, Kris (Kriminellas revansch i samhället) samt AA. Förhoppningen är att kunna inleda någon form av samarbete mellan organisationerna och kommunen.

Annons

– Det kommer alltid att finnas folk som väljer andra vägar än den kommunala. Hittills har kontakten mellan organisationerna och kommunen varit skiftande. Några har vi haft mycket kontakt med, andra mindre, säger Fredrik Palmgren.

Han tror att det finns stora vinster i att organisationerna känner till varandra. Bland annat innebär det att man kan hänvisa den som söker hjälp vidare om man själv inte kan hjälpa.

– Eller så betyder det att man kompletterar sin egen verksamhet, om det kanske är så att vi upptäcker att det finns luckor i Trelleborg.

En del av organisationerna, som till exempel Kris, jobbar med andra problemområden än kommunens beroendeenhet. Det ser Fredrik Palmgren inte som något problem.

– Det är bra att vi är så olika tror jag.

Att det i framtiden blir ett samarbete, till exempel i form av ett brukarråd, är inte alls otroligt, menar han. När är däremot omöjligt att svara på.

– Det har jag ingen aning om. Men jag tycker att vägen är lika viktig som målet, säger Fredrik Palmgren.

Louise Löfgren
Fanny Johansson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons