Annons

Kommunen vill ha 40 på vägen förbi Skegrie

Kommunen vill att hastigheten på väg 628, vägen mot Västra Värlinge, sänks till 40 förbi Skegrie. I ett brev till länsstyrelsen ansöker kommunen om förändringen.
Trelleborg • Publicerad 27 augusti 2013
Kommunen ansöker nu om att länsstyrelsen ska besluta att sänka hastigheten på väg 628 förbi Skegrie till 40 kilometer i timmen.
Kommunen ansöker nu om att länsstyrelsen ska besluta att sänka hastigheten på väg 628 förbi Skegrie till 40 kilometer i timmen.Foto: Claes Nyberg

Kommunen har själv genomfört en hel del förändringar i trafiken i Skegrie. På väg 628 har kommunen byggt en refug där cykelvägen korsar vägen, mellan skolan och förskolan. Just där är det 50-kilometersgräns på en sträcka av ungefär 400 meter, medan resten av vägen genom Skegrie har 70-gräns.

En hel del boende längs vägen har klagat på buller. Även miljön för barnen som går i skolan, och kanske har syskon på förskolan på andra sidan vägen, har varit föremål för klagomål från föräldrar. En orsak är att sedan motorvägen byggdes har trafiken blivit betydligt tätare på vägen, eftersom fordonen numera leds från E 6 via vägen norr om samhället in till väg 628.

Annons

Trelleborgs kommun genomför nu även en hastighetsplan där hastigheterna på många vägar förändras. I de flesta fallen handlar det om sänkningar. Men i Skegrie har kommunen inte rådighet över väg 628 eftersom den inte anses ligga inom tättbebyggt område.

Därför begär kommunen nu att länsstyrelsen ska sänka hastigheten på väg 628 förbi Skegrie till 40 kilometer i timmen, istället för 50 respektive 70 som gäller i dag.

Trafiknämnden och samhällsbyggnadsnämnden stöder ansökan till länsstyrelsen.

Taner Caliskan och Kristin Knutsson
Lasse Bryggare
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons