Annons

Kommunen vill bygga nytt åt polisen

Trelleborgs kommun är mycket angelägen om att polisen får nya lokaler i Trelleborg. Tidigare har man erbjudit sig att genom det kommunala bolaget Östersjöterminalen AB bygga ett nytt polishus på den gamla sockerbrukstomten mitt emot Bastionskolan.
Trelleborg • Publicerad 14 maj 2004

- Det finns ett kommunstyrelsebeslut på att Östersjöterminalen AB ska undersöka möjligheten att bygga ett nytt polishus i Trelleborg. Tanken är sedan att det ska hyras ut till polisen och det måste självklart ske långsiktigt, säger kommundirektör Rutger Persson. På onsdag nästa vecka uppvaktar kommunen polismyndigheten på ett möte, dels när det gäller ett nytt polishus och dels när det gäller polisens verksamhet i Trelleborg. - Vi kommer också att diskutera andra frågor som närpolisens nya organisation och utryckningsenheten. Vi vill ju försäkra oss om att vi har en tillfredsställande utryckningsverksamhet i Trelleborg, säger Rutger Persson. Han menar att kommunen vill vara med och påverka så mycket som möjligt för att förhindra att delar av polisen flyttas från Trelleborg. För den gamla sockerbrukstomten finns även planer på att bygga bostäder men något bygge lär inte komma igång förrän polismyndigheten har bestämt om de vill hyra ett nytt polishus på tomten. - Det finns möjlighet att lägga ett polishus både i södra och norra delen av tomten. Nu måste vi höra vad polisen önskar. Sedan kan vi anpassa resten av kvarteret med bostäder. Om polisen inte är intresserad av ett nytt polishus just på sockerbrukstomten kan kommunen, enligt Rutger Persson, även ta fram andra alternativ. - Jag kan inte namnge några sådana just nu men det ska i så fall inte vara några problem. Sockerbrukstomten ligger å andra sidan väldigt centralt och det har man uttryckt önskemål om från polisens sida vid tidigare diskussioner. Efter mötet med kommunen kommer polisen påbörja en upphandling av ett nytt polishus. Alla fastighetsägare som har möjlighet att hyra ut lämpliga lokaler i Trelleborg får då lämna anbud. Det kan, enligt Jan Cornskiöld fastighetssansvarig hos Polismyndigheten i Skåne, antingen röra sig om gamla lokaler som anpassas eller om nybyggnation.

Mattias Pehrsson mattias.pehrsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons