Annons

Kommunen varnar för falsk sjuksköterska

Släpp inte in hemtjänstpersonal som du inte känner igen eller sjuksköterskor som inte avtalat tid. Den varningen utfärdar kommunen. Detta sedan en falsk sjuksköterska försökt ta sig in hos en åldring.
Trelleborg • Publicerad 11 juni 2012
Foto: JANERIK HENRIKSSON / SCANPIX

Varningen har gått ut till alla som arbetar i hemtjänsten, både anställda och chefer. De ska i sin tur informera hemtjänstkunderna. Varningen finns också på hemtjänstens hemsida.

– Jag tror att de flesta känner sin personal. Så vi uppmanar alla att vara observanta och inte släppa in okända, säger Gunilla Hylkén, enhetschef på Östergårdens äldreboende.

Annons

Det var i fredags som en kvinna försökte ta sig in i ett trapphus genom att utge sig för att komma från hemtjänsten. Men hemtjänstkunden fattade misstankar och släppte inte in kvinnan. Kunden kontaktade sedan kommunen.

– Det återstår att se om detta är en isolerad händelse eller en del av något större, säger Gunilla Hylkén.

Sanna Wahanta
Martin Strandberg
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons