Annons

Kommunen vann tvist om upphandling av skoltaxi

Trelleborgs kommun gjorde rätt som förkastade ett anbud från Ringduve Taxi i en upphandling om kompletterande skoltransporter med taxi.
Trelleborg • Publicerad 4 oktober 2013

Förvaltningsrätten menar att kommunen hade rätt i att den komplettering som taxibolaget gjorde inte visade att företaget hade tillräcklig ekonomisk stabilitet när anbudstiden gick ut.

Det är inte första gången som ärendet är uppe i förvaltningsrätten. I juli dömde rätten att Skurupsföretaget Ringduve Taxi hade rätt att komplettera de uppgifter man skickat in i samband med upphandlingen. Trelleborgs kommun hade då ratat anbudet eftersom det inte var komplett.

Annons

När kommunen sedan fick in kompletteringen så ansåg man att det ekonomiska underlaget fortfarande var bristfälligt. Kommunen menar att bolaget skulle skicka in komplettering avseende företagets ekonomiska ställning på anbudsdagen den 29 april, men det man skickade in var från den 28 juni.

Förvaltningsrätten håller med kommunen om att bolaget inte visat sin ekonomiska ställning på anbudsdagen och avslår därför Ringduve Taxis överklagande.

Louise Löfgren
Andreas Mårtensson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons