Annons

Kommunen tackar nej till skulpturpark

Kulturnämnden säger nej tack till den idé om en ny turistattraktion i form av en skulpturpark, framlagd av motorsågskonstnären Alf Skaneby.
Trelleborg • Publicerad 28 maj 2003

Skaneby har föreslagit att man tillskapar en park med träskulpturer av kända figurer, som bland annat Edvard Persson. han har erbjudit sig att bjuda på en "grundplåt" i form av den första skulpturen till parken. Idén föll dock inte Kulturnämnden på läppen. Vid tisdagens möte beslöt man att tacka nej till förslaget. Detta med hänsyn till att det varken finns pengar eller personal inom nämndens strama budget för en sådan satsning just nu. - Jag kan egentligen inte se något tomrum att fylla där en sådan här skulpturpark skulle vara pricken över i:et. Men hade kulturnämnden haft gott om pengar och personal så är det naturligtvis en idé som hade varit värd att prova, kommenterar Trelleborgs kulturchef Jörgen Flink.

Lars Thulin lars.thulin@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons