Kommunen stoppar inlämning av deklarationer

Trelleborg • Publicerad 7 april 2005

Det har i många år varit möjligt att lämna deklarationen på kommunhuset i Trelleborg. I år lade kommunens hemsida ut en kort information om detta. Men några dagar senare ändrades informationen.

– Det var fel. Det går inte att lämna sin deklaration här längre. Vi har klistrat igen den gamla brevlådan så att ingen gör det av misstag, säger Ingrid Wall, informationsansvarig på Trelleborgs kommun.

När är det endast skattekontoret som gäller. Det är Riksskatteverket som har beslutat att dra in tjänsten i hela Sverige. Idén är att locka fler att deklarera som Riksskatteverket tycker är enklast, nämligen genom att använda telefon eller internet.

– Det är ju så lätt för de flesta att göra detta från hemmet, säger Anders Andersson, informationsansvarig på skatteverkets regionkontor i Malmö.

Ett annat skäl till att dra in tjänsten är att minska risken för att deklarationer kommer bort. I Malmö har det tidigare funnits deklarationslådor på så många myndigheter att denna risk har ökat.

Många skåningar har följt Riksskatteverkets uppmaning, enligt Anders Andersson.

– Antalet deklarationer som lämnats in via telefon eller internet har ökat väldigt mycket det senaste åren. En del som deklarerar på detta sätt får dessutom ut sina pengar fortare, säger han.

Sofia Bergström

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.