Annons

Kommunen startar ny alkoholhjälp

Semestern är över och det är dags att återgå till vardag och arbete. För några kan det vara svårt att minska på sommarens festande och större alkoholintag. Därför informerar nu kommunen under en vecka om Alkoholhjälpen, ett självhjälpsprogram på internet.
Trelleborg • Publicerad 21 augusti 2008

– Vi kände att det var dags för en insats. En del har svårt att dra ned på drickandet efter semestern, säger Karin Jepsson, alkoholförebyggande samordnare på Trelleborgs kommun.

Många svenskar dricker mer regelbundet under sommaren. Man går ut på krogen mer, man åker utomlands eller går på festivaler.

Annons

– Kruxet är att man helst ska återgå till normalt drickade efter semestern. Då är det bra med en liten hjälp, säger Karin Jeppsson.

Alkoholhjälpen är ett kostnadsfritt anonymt program på internet med tips om hur man ändrar sina alkoholvanor. Det finns också tips på hur man pratar med en anhörig eller vän som man tycker dricker för mycket. Programmet har 37 avsnitt och det finns även ett forum där man kan diskutera.

Trelleborgs kommun kör informationskampanjen i en vecka. Man sätter bland annat upp affischer i väntrum och liknande. Speciellt hoppas man på detta sätt nå ut till unga.

– Det är alltid bra att påminna folk att ha koll på sin alkoholkonsumtion, säger Karin Jeppsson.

David Ekberg
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons