Annons

Kommunen slutar sälja grus

Kommunen ska inte konkurrera med privata företag. Därför läggs grusförsäljningen i Sjöviksområdet ner.
Trelleborg • Publicerad 23 september 2011
Grus ska inte längre säljas av kommunen. Butiken i Sjöviksområdet ska läggas ner.
Grus ska inte längre säljas av kommunen. Butiken i Sjöviksområdet ska läggas ner.Foto: Tom Wall

För två år sedan togs frågan upp om kommunen skulle lägga ner sin grusförsäljning. Tekniska förvaltningen har skött om denna verksamhet, som i Sjöviksområdet har sålt grus liksom material, verktyg och utrustning. Till en början var det meningen att verksamheten enbart skulle sälja till kommunen. Men efter hand började även privatpersoner handla av butiken.

Nu är det slut med det. Tekniska förvaltningen påpekade i en redovisning angående osund konkurrens att grusförsäljningen bör upphöra. Den konkurrerar med åkerier, entreprenadföretag, byggvaruhus och grusterminaler. Samtidigt bör kommunen sluta att sälja verktyg, material och utrustning till företag – av samma anledning.

Annons

När nämnden tog upp ärendet igen i veckan kom den fram till samma slutsats:

– Vi ska inte konkurrera med privata företag. Jag kan tycka att det är konstigt att man har sålt dessa saker från början, menar Gunnar Grafström (M), ordförande i servicenämnden.

Sverigedemokraterna reserverade sig mot beslutet.

– Jag tyckte man tog det på felaktig grund. Ingen annanstans än där kan man köpa stenmjöl eller makadam. Då får man köra till Malmö. Och butiken omsätter inte så mycket pengar. Den bör ses som en service, säger Per Klarberg (SD).

Maria Sällberg
Sofia Bergström
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons