Annons

"Kommunen ska kunna hedra gamla medarbetare"

Claes Henriksson från Trelleborgs Skolparti vill att kommunen ska kunna hedra sina gamla anställda.
Trelleborg • Publicerad 28 januari 2009

I en motion till kommunfullmäktige menar Claes Henriksson att det är fel att förbjuda de kommunala förvaltningarna att ordna utflykter eller träffar för sina pensionerade medarbetare.

Motionen skrivs med anledning av att tekniska nämnden beslutat ställa in sina träffar för pensionärerna, som man ordnat i ungefär 15 år.

Annons

Beslutet att ställa in aktiviteterna kom efter ett utttalande av kommunalrådet Ulf Bingsgård. Där menade han att om man slutat så är bandet brutet mellan arbetstagare och arbetsgivare och att det är märkligt att hålla på med personalvårdande aktiviteter för pensionärer.

"Vi i Trelleborgs skolparti är förfärade. Vi vill inte att Trelleborgs kommun ska förknippas med denna människosyn" skriver Claes Henriksson i sin motion.

Claes Henriksson menar att många företag ordnar aktiviteter för före detta anställda och att det skapar goodwill och visar på en bra arbetsplats. Att förbjuda det skapar motsatsen, menar han.

Därför yrkar han att kommunfullmäktige ska besluta att uttala ett klart och tydligt stöd för aktiviteter som anordnas av kommunala verksamheter i syfte att hedra pensionerade medarbetare.

Lasse Bryggare
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons