Annons

"Kommunen själv skuld till misstaget"

Trelleborgs kommun har själv bäddat för att två medarbetare på kommunen kunnat identifieras i höstens medarbetarundersökning.
Trelleborg • Publicerad 20 december 2012

Det hävdar Birgitta Hultåker, projektledare på Skop, som gjort undersökningen på Trelleborgs kommuns uppdrag.

– Ja, vi tycker nog faktiskt det. Vi levererade vad vi ansåg var rätt och sedan ville kommunen ha en kompletterande redovisning. Det var då det blev fel, säger Birgitta Hultåker.

Annons

TA skrev i tisdagens tidning att två anställdas svar i medarbetarundersökningen kunnat avläsas av deras chefer. I det ena fallet hann chefen aldrig analysera svaren innan felet rättades till, men i det andra fallet har svaren blivit kända av både chefen och avdelningen. I tisdagens tidning förklarade Birgitta Hultåker att felet berodde på att en säkerhetsspärr inte fungerat.

Nu menar hon att Trelleborgs kommun själv delvis är skuld till att felet uppkommit. I ett brev till personalchefen Magnus Dahlberg skriver Birgitta Hultåker att misstaget hade undvikits om kommunen hade nöjt sig med den första redovisningen av undersökningen som Skop levererade. Det var när kommunen valde att komplettera redovisningen med en annan som misstaget uppstod, men det hade kunnat undvikas ifall kommunen hanterat materialet på ett annat sätt, hävdar hon.

Magnus Dahlberg håller inte alls med. Han menar att den första redovisningen som levererades inte var vad kommunen hade beställt. Det var därför man gjorde en komplettering.

– Innan vi gjorde kompletteringen så förhörde vi oss om att den skulle garantera anonymiteten, och det skulle den. Vi kan inte ta på oss någon skuld i detta, säger Magnus Dahlberg.

Madeleine Gripsten
Andreas Mårtensson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons