unlock

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

  1. Avdelningararrow-down
  2. Orterarrow-down
  3. E-tidning
  4. Söksearch
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Kommunen satsar på ny stödåtgärd för miljoner

Den höjning av elnätstaxa som skulle trätt i kraft den 1 april skjuts på framtiden. På detta sätt hoppas Trelleborgs kommun att både näringslivet och medborgare får ett stöd i coronakrisen.
Den planerade höjningen av elnätstaxan skjuts upp på framtiden.
Den planerade höjningen av elnätstaxan skjuts upp på framtiden.
Foto: Björn Larsson Ask/TT

– Detta är en bred åtgärd som vi hoppas ska komma flera branscher till gagn. Kommunen får inte ge pengar till enskilda företag, detta blir ett sätt att stötta på. Detta är en politisk signal som visar att vi bryr oss, säger kommunalråd Mikael Rubin (M).

Styrelsen för Rådhus AB har tagit beslutet att flytta fram den planerade höjningen av elnätstaxan som skulle börja gälla i april.

Enligt Magnus Sahlin, vd för de kommunala bolagen Trelleborgs Elnät AB, Fjärrvärme AB och Stadsnät AB, innebär den uppskjutna höjningen en kostnad på 1,5 miljoner kronor per kvartal.

– Det var jag själv som kom med förslaget. Det har gjorts helt fantastiska investeringar utan någon höjning och vi haft underskott de senaste åren. Men detta blir en smäll vi får ta, säger han.

I förra veckan klubbade kommunstyrelsens arbetsutskott igenom ett åtgärdspaket för fem miljoner kronor. Det handlade bland annat om att slopa avgiften för uteserveringar.

Någon ytterligare åtgärd för att stötta det lokala näringslivet finns inte för tillfället.

– Fler kan komma, men inget mer just nu. Nu förväntar jag mig att staten tar ett större ansvar istället, säger Mikael Rubin.