Annons

Kommunen satsar mer på samarbete

Trelleborgs kommun har tillsammans med grannkommunerna beslutat att satsa mer pengar på marknadsföringen av Söderslätt nästa år. För att locka fler besökare ska man bland annat vidareutveckla en webbsida och delta i två stora turistmässor.
Trelleborg • Publicerad 7 oktober 2013
Foto: 

Enligt ett nytt avtal som tecknats mellan Trelleborgs, Vellinge, Svedala och Skurups kommuner ska varje kommun från och med nästa år satsa 120 000 kronor om året på den gemensamma marknadsföringen av Söderslätt. Det är nästan dubbelt så mycket som man satsat under tidigare år.

– I Trelleborg och övriga kommuner har man nu fått upp ögonen för att turism är en av Sveriges nya basnäringar som bland annat ger många unga förstagångsjobb. Det märks att polletten nu har trillat ner hos politiker och kommundirektörer, säger Petra Strandberg, turismansvarig i Trelleborgs kommun.

Annons

Den utökade budgeten för Söderslätt ska bland annat gå till att vidareutveckla http://www.soderslatt.com/, en webbsida som marknadsför besöksmål på Söderslätt och att låta Söderslättskommunerna finnas på turistmässorna Tur i Göteborg och Feriemässan på Bella center i Köpenhamn nästa år.

– Mer pengar innebär att vi kan göra en massa mer saker för att synas och locka fler besökare.

Något mål för samarbetet har man inte beslutat om. Enligt Petra Strandberg beror det på att man avvaktar en utredning om hur ett turismsamarbete som skulle involvera ännu fler kommuner i sydvästra Skåne, däribland Malmö och Lund.

– Det finns redan ett näringslivssamarbete i elva kommuner i sydvästra Skåne och där har man även börjat titta på ett turismsamarbete. Så visionen och målen för Söderslätt avvaktar vi med tills vi vet hur det samarbetet går, säger Petra Strandberg.

Louise Löfgren
Jenny Isaksson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons