Annons

Kommunen säljer mark till rättspsyk

Nu är ytterligare ett hinder undanröjt på vägen mot ett rättspsykiatriskt centrum i Mellanköpinge. Trelleborgs kommun har kommit överens om en försäljning av marken till Region Skåne.
Trelleborg • Publicerad 5 maj 2012
Prislapp: 6,75 miljoner kronor.
Prislapp: 6,75 miljoner kronor.Foto: 

Den markbit som säljs är 45 000 kvadratmeter stor och värderas till 6,75 miljoner kronor. Den är i nuläget en del av kommunens markreserv och arrenderas ut till en lantbrukare. Om fyra år kan ett toppmodernt rättspsykiatriskt centrum torna upp sig på platsen.

– Både vi och regionen tycker att försäljningen är en väldigt tydlig startsignal för projektet, säger kommundirektör Jonas Rosenkvist.

Annons

Kommunstyrelsens arbetsutskott har godkänt försäljningen av marken. Ksau var enigt sånär som på Per Klarberg (SD) som yrkade att försäljningen inte skulle gå igenom. Innan pappren kan skrivas under måste dock Trelleborgs kommunfullmäktige och regionstyrelsen rösta ja.

Nu blir nästa steg att färdigställa en ny detaljplan för området. Om allt går i lås kommer det rättspsykiatriska centrumet att börja byggas 2014. Byggkostnaden uppgår till en halv miljard och när allt är klart 2016 kommer 120 anställda och 50 patienter att hålla till i lokalerna.

Det rättspsykiatriska centrumet i Trelleborg ersätter Region Skånes nuvarande rättspsykiatriska verksamhet som är uppdelad i två enheter, en på S:t Larsområdet i Lund och en på Östra sjukhuset i Malmö.

Det slutliga priset för området kan komma att justeras beroende på om hela ytan ska användas. Om projektet av någon anledning inte skulle genomföras får kommunen köpa tillbaka området för samma pris som man nu säljer det för.

Maria Sällberg
Andreas Mårtensson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons