Annons

Kommunen riskerar ytterligare viten

Ytterligare viten väntar kommunen efter att en person med rätt till LSS-boende fick vänta i ett år och fyra månader på en plats. "Men det är inte alltid helt rättvist med de här vitena", säger socialnämndens ordförande Marianne Ohrlander (M).
Trelleborg • Publicerad 30 augusti 2011

Socialstyrelsens krav på att Trelleborgs kommun ska betala drygt 50 000 kronor är bara ett bland många.

– På kort tid har vi fått tre sådana krav, säger Christine Dahlberg, enhetschef på socialförvaltningen.

Annons

Orsaken menar hon är en kombination av för få LSS-platser och att folk söker men sedan inte är redo att flytta när de väl blir erbjudna en plats.

– Folk är ute i god tid, men sedan har de kanske inte försörjningen tryggad. Egentligen skulle det vara bättre om de gjorde en intresseanmälan istället för en ansökan, men vi kan aldrig hindra folk från att ansöka, säger Christine Dahlberg.

För någon vecka sedan skrev Trelleborgs Allehanda att Trelleborgs kommun fick betala högst straffavgift, nästan tre miljoner kronor, i landet förra året.

Marianne Ohrlander menar att avgifterna inte alltid är helt rättvisa.

– Ibland beror det på att folk har tackat nej, men då får vi ändå betala, säger hon.

Just nu står åtta personer i kö till LSS-boende i Trelleborgs kommun.

Mikael Hallqvist
Fanny Johansson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons