Annons

Kommunen ratar medborgarförslag om att sänka politikerarvoden

Tre medborgarförslag som tar sikte på att stoppa arvodeshöjningen stoppas nu av kommunen.
Trelleborg • Publicerad 12 januari 2023
På lördagens stormöte om politikers arvode beslutade man bland annat att lägga ett medborgarförslag.
På lördagens stormöte om politikers arvode beslutade man bland annat att lägga ett medborgarförslag.Foto: Tomas Nyberg

Genom att lämna in ett medborgarförslag kan vanliga medborgare tvinga kommunfullmäktige att behandla en viss fråga – om förslaget fått 50 röster efter 30 dagar på kommunens webbplattform där vanliga kommuninvånare kan rösta.

På det stora protestmötet mot arvodena den 7 januari beslutades om flera typer av protester, bland annat om att gå vägen via medborgarförslag.

Annons

Nu har två medborgarförslag om att återställa politikerarvodena till 2018 års nivå lämnats in. Dessutom finns ett tredje förslag om att Ann Kajson Carlqvist (M), Venzel Rosqvist (M) ”med flera” ska avgå.

Men trelleborgarna kommer inte få möjlighet att rösta på dessa förslag. De är inte godkända eftersom man inte kan lägga medborgarförslag som handlar om kommunens interna organisation eller personalfrågor, meddelar kanslienheten.

Peter OttossonSkicka e-post
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons