Annons

Kommunen råder till sparsamhet

Trelleborgs kommun går ut och uppmanar alla invånare att använda vattnet så sparsamt som möjligt, med tanke på värmeböljan.
Trelleborg • Publicerad 1 juni 2018
Kommunen uppmanar redan nu till sparsamhet med vattnet.
Kommunen uppmanar redan nu till sparsamhet med vattnet.Foto: Tomas Nyberg

Det ser ut att bli fortsatt vackert väder, och nu går kommunen ut och uppmanar till sparsamhet.

– Det är viktigt att vi alla hjälps åt att spara på vattnet så att vi har vatten i kranarna under hela sommaren, säger VA-chef Daniel Pålsson Wargren i ett pressmeddelande.

Annons

Blir det vattenbrist kan det bli sämre tryck i kranen, och komma missfärgat vatten. Tryckfall kan även bero på vattenläckor, därför uppmanar Trelleborgs kommun alla som upplever sämre vattentryck än vanligt att rapportera in det.

I Vellinge kommun har man redan upplevt problem, med till exempel dåligt tryck i Räng Sand, Östra Grevie och delar av Vellinge tätort kvällstid under de senaste dygnen.

Vellinge kommun jobbar på en lösning, och har under tiden gått ut till medborgarna med en uppmaning om att använda mindre vatten.

Sebastian MårtenssonSkicka e-post
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons