Annons

Kommunen planerar att köpa in Fridag

Trelleborg • Publicerad 7 september 2007
Kommunen planerar att köpa in Fred Åbergs Fridag, som ställdes ut på Stortorget i Trelleborg nu i somras med pengar från ett arv. Arkivbild: Tomas Nyberg
Kommunen planerar att köpa in Fred Åbergs Fridag, som ställdes ut på Stortorget i Trelleborg nu i somras med pengar från ett arv. Arkivbild: Tomas NybergFoto: 

Trelleborgs kommun har fått cirka 700 000 kronor i arv efter en före detta anställd, Inga Nilsson.

I sitt testamente vill hon att pengarna ska gå till konstnärlig utsmyckning i Trelleborg och nu planerar kommunen att köpa in konstverket Fridag av Fred Åberg för att sätta upp det någonstans i staden.

Annons

Statyn Fridag var utställd på Stortorget i Trelleborg i somras under Boutställningen.

– Det finns två platser som vi funderar på att ställa upp statyn på, säger kommunalrådet i Trelleborg Ulf Bingsgård (m). Antingen i Stadsparken vid någon av de nya ingångarna eller vid Stadshotellet. Vid Stadshotellet skulle statyn kunna fungera som en klar anvisning av att gågatan börjar.

Lasse Bryggare

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons