Kommunen missnöjd med nya postorganisationen

Trelleborgs kommun har framfört till posten att det finns ett missnöje med postens organisation i Smygehamn, som innebär att smygeborna får hämta sina paket i Beddingestrand.
Trelleborg • Publicerad 11 mars 2002

- Jag har talat med representanter för posten regionalt och framfört vilken opinion det finns i Smygehamn, säger Jonny Sjöstedt, kanslichef i Trelleborgs kommun och ansvarig för kommunens kontakter med posten. Enligt Jonny Sjöstedt fick kommunen ingen chans att diskutera postens planer innan det färdiga förslaget till omorganisation presenterades. - Vi framförde naturligtvis våra synpunkter till posten då, säger Jonny Sjöstedt. Jonny Sjöstedt vill framhålla att kommunen inte har någon formell möjlighet att påverka i det här fallet. - Men vi hoppas att posten lyssnar på smygebornas och våra synpunkter, säger han. Beslutet att smygeborna ska få hämta sina paket och göra postärenden i Beddingestrand har framkallat en ström av protester från de boende i Smygehamn. Socialdemokraterna i Smygehamn har också protesterat och pekar bland annat på det stora antalet besökare, cirka 350 000 per år, som kommer till Smygehamn för att titta på Sveriges sydligaste udde. Dessutom påpekar socialdemokraterna att det planeras för ett hundratal nya småhus i Smygehamn.

Mattias Pehrsson mattias.pehrsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.