Kommunen kvar i samarbete

Trelleborgs kommun stannar kvar i samarbetsorganet Malmö-Lundregionen. Kommunalrådet Ulf Bingsgård (M) fick därmed inte igenom sin vilja i kommunstyrelsen.
Trelleborg • Publicerad 4 november 2011

Det var på torsdagens sammanträde i kommunstyrelsen som Ulf Bingsgårds förslag att kommunen skulle lämna Malmö-Lundregionen var uppe för omröstning.

Ett förslag som föll, då Socialdemokraterna, Kristdemokraterna och Centern röstade nej. Sverigedemokraterna valde att inte delta i omröstningen.

– Malmö-Lundregionen är ingen demokratisk organisation. Malmö eller Lund är ordförande och de andra kommunerna sitter mest och nickar, säger Ulf Bingsgård.

Han menar att Trelleborg borde lämna MalmöLund-regionen för att istället samarbeta mer direkt med Malmö, Lund och Helsingborg.

– Det blir ännu viktigare när vi får pågatåg, säger Ulf Bingsgård.

Men den uppfattningen delas inte av oppositionsrådet Catherine Persson (S).

– Att säga att organisationen är odemokratisk är bara löjligt. Det handlar om hur man använder sig av den. För Trelleborgs del är det lika självklart att vara med där som att vara en del av Skåne, säger hon.

Martin Strandberg
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.