Annons

Kommunen krävs på skadestånd

Plötsligt hade Trelleborgs kommun dubbel uppsättning leverantörer av livsmedel. När en upphandling genomfördes förra året glömde man säga upp de gamla avtalen. En av de tidigare leverantörerna kräver nu skadestånd på nära en halv miljon kronor.
Trelleborg • Publicerad 28 januari 2003

I fjor begärde kommunen in anbud på leveranser av livsmedel till skolor och äldreboenden. Efter sedvanligt förfarande så slöt kommunen avtal med ett antal leverantörer. Kommunen hade tidigare haft delvis andra leverantörer. Men de avtalen glömde man säga upp i samband med att man begärde in anbuden. Ett av företagen, som nu begär ersättning på en halv miljon kronor för utebliven vinst av leveranserna, hävdar att man har ett ramavtal med kommunen. Företaget hävdar också att avtalet fortfarande gäller eftersom det inte sagts upp till siste september. Från kommunens sida kommer man nu att se över de gamla ramavtalen för att se om grönsaksleverantören verkligen lidit någon ekonomisk skada och hur stor den i så fall kan vara. Ett företag till har varit i kontakt med Trelleborgs kommun och ställt krav på skadestånd, men den kontakten ska ha skett muntligt, på telefon.

Mattias Pehrsson mattias.pehrsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons