Annons

Kommunen krävs på pengar för utebliven assistent

En handikappad Trelleborgare beviljades 2009 en personlig assistent. Två år senare har den handikappade fortfarande ingen ledsagare. Nu anmäler Socialstyrelsen Trelleborgs kommun till förvaltningsrätten.
Trelleborg • Publicerad 27 april 2011

Vård- och omsorgsnämnden i Trelleborg bedömde i sin utredning att personen i fråga hade svårigheter med det sociala samspelet och var i behov av ledsagarservice för goda levnadsvillkor. Beslutet om personlig assistent kunde dock aldrig verkställas eftersom det saknades lämplig personal. Efter det konstaterandet hände det ingenting mer i ärendet. Enligt Socialstyrelsen har kommunen inte vidtagit några andra åtgärder i väntan på att man hittade någon lämplig ledsagare till den handikappade personen.

Nu yrkar Socialstyrelsen att förvaltningsrätten i Malmö dömer kommunen att betala straffavgift för den ej verkställda insatsen. Socialstyrelsen kräver kommunen på 16 000 kronor

Louise Löfgren
Oskar Forsberg
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons