Annons

Kommunen krävs för vattenskador

Folksam kräver nu Trelleborgs kommun på cirka 18 000 kronor för ersättningar som försäkringsbolaget betalat ut för källarskador på Västergatan i samband med en översvämning i september i fjor.
Trelleborg • Publicerad 17 april 2002

Det är tre boende som fått ersättning med ungefär 6 000 kronor vardera genom Folksam. Försäkringsbolaget menar att översvämningen i källarförråden beror på fel i kommunens pumpanläggning och att kommunen brustit i tillsynen av pumpen och orsakat skadan genom vårdslöshet. Därför menar Folksam att kommunen ska stå för kostnaderna. - Det var en speciell situation som uppstod, berättar Jan Wallin, rörnätsmästare i Trelleborg. Vi hade högvatten, det regnade kraftigt och samtidigt gick en av våra pumpar sönder. En mängd ovidkommande vatten hade kommit in i vårt system och när pumpen gick sönder klarade det inte längre att hålla allt vatten. Enligt Jan Wallin hade situationen kunnat klaras även om pumpen gått sönder om inte vattenmängderna varit så stora. Och om inte vattenmängderna varit så stora hade man klarat att pumpen gick sönder. - Det var en mängd saker som gick fel samtidigt, säger Jan Wallin.

Mattias Pehrsson mattias.pehrsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons