Annons

Kommunen köper mark i Maglarp

Trelleborgs kommun köper mark i Maglarp från Fortifikationsverket. Sammanlagt rör det sig om cirka 20 000 kvadratmeter som ligger belägna i närheten av Maglarps skyttecentrum.
Trelleborg • Publicerad 10 mars 2002

På marken finns för närvarande en del fort som säljaren Fortifikationsverket har åtagit sig att försluta i samband med köpet. Sammanlagt betalar kommunen 142 328 kronor för marken. Om det skulle visa sig att det blir problem med de militära anläggningarna på marken i framtiden kan kommunen i vissa fall få ersättning för eventuella arbeten, enligt köpeavtalet. Bakgrunden till att kommunen köper mark i Maglarp är de planer som finns för utveckling av området. Flera skytteföreningar har uttryckt sin oro inför kommunens planer för Maglarp. Skyttarna ser med stor oro på tanken att området kring skyttecentrumet ska bebyggas och att centrumet kanske kommer att försvinna. Enligt skytteföreningarna är Maglarps skyttecentrum ett av södra Sveriges finaste och uppskattat av alla skyttar i regionen.

Lasse Bryggare lasse.bryggare@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons