Annons

Kommunen kan bli bättre på tillgänglighet

Trelleborg får både beröm och kritik i en undersökning om hur kommunerna arbetar med tillgänglighet.
Trelleborg • Publicerad 19 juni 2013
Foto: Bertil Ericson / SCANPIX

Trelleborgs kommun får beröm för att de gör insatser för att driva på privata aktörers arbete med tillgänglighetsanpassningar, men kritik för att det inte ställs krav på tillgänglighet när anslag till kulturverksamhet beviljas.

Det är resultatet av vårdföretaget Humanas tillgänglighetsbarometer. 188 av landets kommuner har granskats i form av en enkätundersökning och Trelleborg hamnar på plats 67.

Annons

Kommunerna har svarat på frågor om hur de arbetar med tillgänglighet i styrande dokument, men också om hur tillgängligheten ser ut på exempelvis idrottsanläggningar och uteserveringar.

-Trelleborgs kommun får både kritik och beröm i undersökningen. Om kommunen samarbetar med lokala intresseorganisationer kan även enkla åtgärder göra stor skillnad för människor som har någon form av funktionsnedsättning och deras anhöriga, säger Jonatan Arenius, tillgänglighetsansvarig på Humana.

Martin Falkenby
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons