Annons

Kommunen har tre byggprojekt på gång

Mellan 160 och 200 miljoner kronor krävs för att tre omfattande byggprojekt som gäller skolor i kommunen ska kunna genomföras. Det säger Roland Persson som är fastighetschef på Trelleborgs kommun.
Trelleborg • Publicerad 10 april 2003

- Det gäller utbyggnad av Skegrie skola, utvidgning av Ljunggrenska villan och Norra Skolan samt bygget av en ny skola i Modeshög, som ska omfatta årskurs ett till och med sex och dessutom rymma förskoleverksamheten, säger han. Det var i samband med att den reviderade skolutredningen fördes upp på fastighetsnämndens bord, när nämndens ledamöter sammanträdde i onsdags. - Dessa byggprojekt ska vara avklarade senast 2008. Det är målet för oss eftersom vi måste täcka behovet av fler platser som kommer att uppstå i de respektive skolorna under de följande åren, fortsätter fastighetschefen. Precis som vi har berättat tidigare ska den undervisning som bedrivs i Dr Ljunggrens villa i Vårdskolans regi i dag flyttas till Söderslättsgymnasiet inom de närmaste åren. Elever från Granlundaskolan ska i sin tur ha lektioner i den Ljunggrenska villan. - Fastighetskontoret ska nu tar fram mer precisa uppgifter på vad de planerade investeringarna kostar. Därefter ska den summan äskas av kommunfullmäktige. Och dessutom ska ansökan för byggloven färdigställas och skickas till byggnadsnämnden, säger han.

Mattias Pehrsson mattias.pehrsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons