Annons

Kommunen bryter avtal

Trelleborgs kommuns hot att säga upp avtalet med undersökningsföretaget Skop har nu blivit verklighet.
Trelleborg • Publicerad 21 december 2012

I ett brev till Skop häver kommunen avtalet med omedelbar verkan.

TA har i veckan skrivit om debaclet med kommunens stora medarbetarundersökning. När resultatet presenterades kunde två anställda identifieras, och deras svar i undersökningen utläsas.

Annons

För den ena av de anställda hann svaren inte bli kända innan felet upptäcktes, men den andra personens svar blev kända av både chefen och avdelningen.

Trelleborgs kommun hävdar att felet ligger hos Skop, medan Skop i torsdagens tidning TA tyckte att kommunen har sig själv att skylla. Skop menar att kommunen valde att göra en tilläggsbeställning, och att det var då felet uppkom.

Enligt Skop har kommunen också använt sammanställningen på ett felaktigt sätt.

I skrivelsen till Skop skriver kommundirektören Jonas Rosenkvist och personalchefen Magnus Dahlberg att företaget har brutit mot avtalsvillkoret att de anställdas identitet inte ska röjas.

"Avtalsbrottet är inte ringa och rättelse är inte möjlig. Rätt till omedelbar uppsägning föreligger därmed", skriver de i brevet.

Birgitta Hultåker på Skop säger till TA att företaget inte heller är intresserat av att fortsätta samarbetet med Trelleborgs kommun.

– Vi känner inte förtroende för kommunens sätt att hantera det material vi levererat, säger hon.

Lina Campbell
Andreas Mårtensson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons