Annons

Kommunen beklagar sig för skabbangreppet

Trelleborgs kommun har nu svarat på Inspektionen för vård och omsorgs, Ivo, krav om att få alla handlingar rörande en kvinna med skabb på ett äldreboende på Söderslätt. Kommunen anser att man agerat korrekt.
Trelleborg • Publicerad 9 augusti 2014

TA har tidigare skrivit om äldreboendet i Trelleborgs kommun som anmälts till Ivo. Anmälaren menar att personalen på boendet har missat eller nonchalerat de utslag som hans mamma fått. Efter att ha konsulterat hudläkare och fått skabb bekräftat har kvinnan fått tre veckors medicinsk behandling. Efter detta ska utslagen återigen ha uppstått, vilket är anledningen till varför sjukvårdsansvariga på boendet anmälts.

I sitt svar till Ivo bekräftar socialnämnden att äldreboendet tidigare har varit kraftigt drabbade av skabb. Socialnämnden anser det beklagligt att problemen kvarstår, men att personalen har vidtagit alla tillgängliga åtgärder som etablerades vid det första utbrottet av skabb.

Exempel på dessa åtgärder var bland annat medicin, sanering av kläder och ökad hygienmedvetenhet.

Lisa Kron
Sebastian Mårtensson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons