Kommundirektörens 50-årspresent borta

Bo-1, fågelskådarplatsen på Sjöviks-tippen som var förre kommundirektören i Trelleborg Bo Johanssons 50-årspresent, har fyllts igen.
Trelleborg • Publicerad 26 mars 2002

- Det gör mig absolut ingenting, säger Bo Johansson. Faktum är ju att det inte finns några direkt exotiska fåglar att titta på därute. BILD: TOMAS NYBERG Presenten, som Bo Johansson fick ett halvår efter att han fyllt 50, var lite av en ploj från kollegorna i kommunen och avfallsbolaget Sysav, med anledning av Bo Johanssons intresse för ornitologi. Kommundirektören lurades ut till tippen med att någon form av seriös byggnad skulle invigas - men när han kom ut var det en ingrävd container med öppning ut mot våtmarkerna som döpts till BO-1 och besökarna bjöds efter den spexiga invigningen på gemensam lunch ur unica-boxar. Bakgrunden till att hålet i tippen måste fyllas igen är att det läcker gas från tippen och att barn ibland lekt med eld därinne. Dessutom utnyttjas gasen från tippen numera. - Containern som höll uppe hålet hade börjat rosta också, säger Per-Arne Persson på Sysav, som själv var med när Bo-1 invigdes 1994, liksom denne reporter. Per-Arne Persson berättar att många som kommer från Malmö och sett tippen från E6 uppfattat hålet som infarten till tippen. - Det är många frågor man fått svara på genom åren om Bo-1, säger han. Från början var det meningen att det skulle bli en Bo-2 också, men intresset har inte varit stort för att titta på fåglar.

Mattias Pehrsson mattias.pehrsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.