Annons

Kommunbolag kan bygga nytt polishus

Östersjöterminalen, det kommunala fastighetsbolaget i Trelleborg, får i uppdrag att utreda olika förslag om var polisen i Trelleborg ska bedriva sin verksamhet långsiktigt.
Trelleborg • Publicerad 10 februari 2002

Trelleborgs kommun är också positiv till att försöka hitta en lösning där Östersjöterminalen bygger och finansierar ett nytt polishus, för att sedan hyra ut det till polismyndigheten. Det beslöt kommunstyrelsen i Trelleborg på sitt sammanträde i torsdags. Polisen i Trelleborg har flyttat ut från sina lokaler och ska tillfälligt hyra in sig i Malmros-huset på Algatan, där Trelleborgs Allehanda tidigare hade sina lokaler. Sedan problemen för polisen blev akuta har diskussioner förts mellan myndigheten och kommunen om möjligheterna att uppföra ett nytt polishus i Trelleborg eller hitta någon annan långsiktig lösning. - Det är ytterst viktigt att polisen finns på plats i Trelleborg, säger Rutger Persson, kommundirektör i Trelleborg. Trelleborg är ju den största orten i polisområdet. Vid kommunstyrelsens sammanträde ville dock moderaterna att det i beslutet även skulle ingå en skrivning om att något annat fastighetsbolag skulle kunna bygga ett nytt polishus. Efter votering som slutade 9-2 beslöts dock att kommunstyrelsen ställer sig positiv till att Östersjöterminalen låter uppföra och finansiera ett eventuellt nytt polishus i Trelleborg.

Thomas Dahlgren thomas.dahlgren@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons