Annons

Kommunals medlemmar väntar på sina nya löner

Trelleborg • Publicerad 26 augusti 2005

I mitten av april avslutades de centrala löneförhandlingarna för medlemmarna i Kommunal. Men ännu vet ingen var lönerna slutligen landar. De lokala förhandlingarna med arbetsgivaren är ännu inte avslutade och tidigast den 6 september kan de nya lönerna vara klara.

– Vårt önskemål hade varit att man hade klart med vad man vill sätta för lön redan tidigare. Arbetsgivaren vet vem man tycker är bra och vem som är mindre bra, säger Gunilla Larsson på Kommunal i Trelleborg.

Annons

Hon menar att medlemmarna nog gärna hade fått ut den nya lönen innan semestern.

Eftersom de lokala förhandlingarna inte är färdiga finns det inga siffror för hur mycket lönerna i Trelleborg kommer att höjas. Den 6 september hålls en tredje förhandling mellan facket och arbetsgivaren och då ska den individuella fördelningen förhoppningsvis bli klar. Medlemmarna kommer dock att få mer pengar än det centrala avtalet utlovade.

– Kommunen har släppt till pengar till vissa grupper som man sett ligger väldigt lågt, säger Gunilla Larsson.

Magnus Aspegren

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons