Kommunalrådet vill vänta med att ta ställning till E 6-infarten

Egil Ahl är försiktig när det gäller att ta ställning till alternativ när det gäller E 6 sträckning. "Först vill jag lyssna på vad experterna säger", kommenterar han.
Trelleborg • Publicerad 14 mars 2005
Kommunalrådet Egil Ahl (s) vill vänta med att ta ställning.
Kommunalrådet Egil Ahl (s) vill vänta med att ta ställning.Foto: 

Efter föräldrarnas massiva kritik mot förslaget att dra E 6 via Hedvägens förlängning och Västra Ringvägen vill Egil Ahl avvakta med att välja vilket alternativ till vägens sträckning som han föredrar.

– Jag vill inte föregripa den process som pågår. När samrådet som gäller E 6 är färdigt vet vi mer. Först måste experterna och allmänheten få lämna sina synpunkter, säger han. Kommunalrådet understryker att han inte har läst föräldrarnas brev ännu.

– Jag lovar att lyssna på deras synpunkter. Det är för tidigt att säga någonting. Blir det aktuellt med just den här sträckningen får vi även ta en diskussion med berörda rektorer och lärare, fortsätter Egil Ahl.

Han betonar att den här frågan måste ses i ljuset av att det finns de som kämpar och inget hellre vill att den tunga trafiken försvinner från Västra infarten, parallellt med Stavstensvägen.

– Först ska vi få in synpunkterna. Sedan kan vi ta ställning. Det är viktigt att miljöfrågan blir ordentligt belyst, säger Egil Ahl.

Samtidigt säger han att frågan om E 6 nya sträckning är avgörande för många år framöver.

– Det får inte glömmas bort att det här måste ses ur ett 50-60 årsperspektiv framöver, betonar han.

Räddningschefen Christer Dahlsjö tycker precis som kommunalrådet att det är för tidigt att ta ställning i frågan. – Vi har inte diskuterat frågan på räddningstjänsten. Rent spontant kan jag säga att man bör undvika att lägga en tungt trafikerad väg intill en skola. Men det är för tidigt att ha en åsikt när det gäller den nya dragningen av E 6, säger Christer Dahlsjö.

Han menar att det är viktigt att färdigställa alla utredningar först.

– För att kunna få en uppfattning måste allt upp på kommunstyrelsens bord, så att vi kan se frågan om E 6 ur ett helhetsperspektiv, säger Christer Dahlsjö.

Johan Persson

0410-545 34

johan.persson@allehandasyd.se

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.