Annons

Kommunalråd backar inte

Kommunalrådet Ulf Bingsgård håller fast vid sitt krav på att partikollegerna Bengt Gunnarsson och Inger Hansson ska avgå. Först i augusti kommer partigruppen att samlas för ett krismöte.
Trelleborg • Publicerad 25 juni 2007

Det är nu en vecka sedan kommunalrådet Ulf Bingsgård (m) fick se sig överkörd i fullmäktige sedan kollegan Bengt Gunnarsson (m) under pågående sammanträde presenterat ett nytt förslag kring utbyggnaden av E6. Ett förslag som i förväg var förankrat hos både socialdemokraterna och sverigedemokraterna. Men som på ett förmöte precis innan fullmäktigesammanträdet röstats ner av alliansen.

Bakslaget för den styrande alliansen i allmänhet och för kommunalrådet i synnerhet ledde till att Ulf Bingsgård i förre veckan menade att både skolnämndens ordförande Bengt Gunnarsson och kommunfullmäktiges ordförande Inger Hansson borde lämna partiet. Och på den punkten har Ulf Bingsgård inte ändrat sig.

Annons

– Det finns ingen anledning för mig att ändra mig. Deras agerande är mycket märkligt och de har ett kraftigt minskat förtroende både hos mig och hos de övriga inom alliansen, säger Ulf Bingsgård.

Han har inte pratat med vare sig Bengt Gunnarsson eller Inger Hansson utan all kontakt har sedan förra veckan skötts antingen via mejl eller via media. Ett möte kommer enligt Ulf Bingsgård inte att bli av förrän i augusti. Då kommer den moderata fullmäktigegruppen att träffas för diskutera händelsen. Partiet tar hjälp utifrån för att lösa de interna konflikterna.

– Jag kommer att kalla till ett möte där vi får ta diskussionen om hur vi ska fortsätta arbetet. Det kan inte fortsätta på det här sättet. Skånemoderaternas ordförande Lars-Ingvar Ljungman kommer att vara med på mötet för jag tror att vi måste ta in extern hjälp, säger Ulf Bingsgård.

Han tror att en av orsakerna bakom den nuvarande krisen är alliansens oerfarenhet av att regera.

– Det är en ny situation för de flesta att man sitter i en beslutande ställning och ska ta ansvar och inte i opposition, säger Ulf Bingsgård.

Helst hade han sett att krismötet kunde hållas innan sommaruppehållet men många av politikerna kan då inte närvara.

– Det förlänger hela processen. Det hade varit bättre om man kunde ta diskussionen direkt men alla i gruppen måste vara med. Det handlar om ett gemensamt ansvar, säger Ulf Bingsgård.

Genom att kräva partikollegernas avgång och att de ska uteslutas har Ulf Bingsgård också satt sin egen position på spel. Men huruvida han själv måste avgå om kraven inte blir verklighet vill han inte spekulera kring.

– Då tror jag i stället att hela alliansen faller samman, säger Ulf Bingsgård.

Magnus Aspegren

Annons

0410-545 31

magnus.aspegren@trelleborgsallehanda.se

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons