Annons

Kommunal Teknik flyttar kundtjänst från rådhuset

Kommunal Teknik flyttar från Rådhuset och till nya lokaler på Skyttsgatan. Det kan bli följden om kommunstyrelsen går på tekniska nämndens förslag om en samlad kundtjänst.
Trelleborg • Publicerad 25 augusti 2005

Tekniska nämnden behandlade förslaget på onsdagen då moderaterna i nämnden reserverade sig mot beslutet. De två moderaterna anser att de lokaler som blir tomma i Rådhuset gör att flytten skulle bli en förlustaffär för kommunen.

För närvarande finns delar av Kommunal tekniks kundtjänst på fyra olika platser, i ekonomiavdelningens lokaler på rådhuset, i Kommunal tekniks lokaler på rådhuset, på Skyttsgatan och på Sjöviksvägen.

Annons

De frågor som ska hanteras av kundtjänsterna blir allt mer komplicerade, särskilt efter elmarknadens avreglering. Alla de 21000 kunderna får en gemensam faktura på konsumtionsavgifterna som avser elnät, renhållning, vatten och avlopp. Totalt är det omkring 100000 fakturor om året som skickas ut.

På Skyttsgatan finns lokaler där en sammanhållen kundtjänst skulle få plats. Men det behövs drygt 12 miljoner kronor till investeringar i fastigheterna på Skyttsgatan som tekniska nämnden begär hos kommunfullmäktige. Flytten skulle innebära effektiviseringar på motsvarande omkring 350000 kronor om året.

Den enda av Kommunal tekniks verksamheter som sedan skulle vara kvar på rådhuset är mät- och kartavdelningen.

Christer Hansson

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons