Annons

Kommunal teknik drar in försäljning

Efter årsskiftet kommer trelleborgare och företag inte längre att kunna handla på kommunens förråd på Sjöviksvägen. Det har politikerna i tekniska nämnden bestämt.
Trelleborg • Publicerad 21 september 2007
Kjell-Ove Olsson håller kolla på sten och grus hos Kommunal teknik på Sjöviksvägen. Me till årsskiftet är det slut på försäljningen till externa kunder.BILD: TOMAS NYBERG
Kjell-Ove Olsson håller kolla på sten och grus hos Kommunal teknik på Sjöviksvägen. Me till årsskiftet är det slut på försäljningen till externa kunder.BILD: TOMAS NYBERGFoto: 

På förrådet på Sjöviksvägen har allmänhet och företag främst kunnat köpa olika sten- och grusprodukter. Från sättgrus till makadam. Förrådet har även sålt en del va- och elmaterial.

– Det rör sig främst om udda artiklar som firmor inte lagerhåller själva, säger Mathias Lindsjö, servicechef på Kommunal teknik.

Annons

Men i samband med budgetbeslutet i tekniska nämnden i juni avgjordes frågan om förrådets verksamhet.

– Försäljning till externa kunder upphör till årsskiftet, säger Tomas Risberg controller på Kommunal teknik.

Förrådet hanterade under 2006 omkring 23000 ton sten och grus. Av detta såldes 10000 ton till externa kunder, resten använde kommunen själva. Verksamheten ska enligt Mathias Lindsjö ha genererat intäkter på en halvmiljon kronor till Kommunal teknik.

Men det skriver Eric Samuelsson (m), ordförande i tekniska nämnden, inte under på.

– Det går minus egentligen. Då räknar man inte med vad det kostar, säger Eric Samuelsson.

Förutom det rent ekonomiska ser Eric Samuelsson arbetsmiljömässiga skäl att sluta med försäljningen. Det är helt enkelt inte säkert att ha kunder körandes inne på området. Det finns enligt Eric Samuelsson dessutom inget beslut i nämnden som ger förvaltningen tillstånd att bedriva försäljning till externa kunder. Men det avgörande skälet är politiskt.

– Trelleborgs kommun är inne och bedriver byggvaruhus. Jag tycker inte vi ska vara inne och konkurrera på marknaden, säger Eric Samuelsson.

På förrådet jobbar tre anställda. När verksamheten nu förändras förändras även arbetsuppgifterna. I vilken utsträckning är ännu inte klart.

– Det håller vi på att titta på, säger Tomas Risberg som menar att det inte är aktuellt med några uppsägningar men att det kan bli fråga om att omplacera personal.

Ute på Sjöviksvägen förbereder sig personalen nu för nya tider. De informerar kunderna om vad som är på gång.

Annons

– Det är många som är arga. Både småföretag och privata kunder. Det har varit en service till kommuninvånarna, säger Zlatko Vangelov.

Men till årsskiftet är det alltså slut på försäljningen.

– Vi får passa på att tacka våra kunder för åren som varit, säger Mathias Dalsjö.

Magnus Aspegren

0410-545 31

magnus.aspegren@trelleborgsallehanda.se

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons