Annons

Kommunal nämnd hotar andra nämnder med viten

Samhällsbyggnadsnämnden i Trelleborg hotar både socialnämnden och servicenämnden med vite. Bakgrunden är att de båda nämnderna inte fixat köken på äldreboendena Åldermannen och Östergården.
Trelleborg • Publicerad 18 maj 2012

– Det är bra att samhällsbyggnadsnämnden tar tag i det här enligt lagstiftningen, säger Gunnar Grafström, (M), ordförande i servicenämnden. Bara för att det är en kommunal verksamhet ska man inte gå varsammare fram.

Samhällsbyggnadsnämnden kräver att servicenämnden inom sex månader ska se till så att toaletten avskiljs från köket på Åldermannens boende. Dessutom att inredning, väggar och golv görs i ordning så att de blir lätta att rengöra och skyddar mot ansamling av smuts samt att ytterdörren är så tät att skadedjur inte kan komma in i köket. Frysrummet ska också förses med automatisk temperaturregistrering.

Annons

Annars hotar vite på sammanlagt 145 000 kronor.

Gunnar Grafström säger att köket ska göras i ordning nu.

– Jag har fått besked att allt ska vara klart inom den tid som samhällsbyggnadsnämnden har satt ut, säger han.

Socialnämnden har fått krav på sig att sätta upp tvättställ på fyra avdelningskök på boendet Östergården. Dessutom ska socialnämnden se till att köken på de fyra avdelningarna skiljs av från de allmänna utrymmena.

Socialnämnden har sex månader på sig att genomföra förändringarna, annars hotar vite på sammanlagt 120 000 kronor.

– Vi håller på att åtgärda samtliga äldreboenden, säger Kenneth L. Johansson, verksamhetschef för kommunens äldreboenden. Tyvärr har Östergården fallit bort, men nu ska det bli av även där.

Enligt Kenneth L. Johansson ska arbetena på Östergården starta i början av juni. Meningen är att alla samhällsbyggnadsnämndens krav ska tillfredsställas genom renoveringen.

Taner Caliskan och Kristin Knutsson
Lasse Bryggare
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons