Komiker bjöd på skratt och allvar i Parken

Lasse Eriksson bjöd publiken både på skratt och allvar när han gästade Parken i Trelleborg på tisdagskvällen. För cirka 200 åskådare höll den rikskände komikern, författaren och idéhistorikern ett föredrag under rubriken Alla är olika - utom jag.
Trelleborg • Publicerad 11 november 2008
"Jag vill inte att man ska känna sig hel efter att ha lyssnat på mitt föredrag", sade underhållaren Lasse Eriksson. Bild: Claes Nyberg
"Jag vill inte att man ska känna sig hel efter att ha lyssnat på mitt föredrag", sade underhållaren Lasse Eriksson. Bild: Claes NybergFoto: 

- Jag vill inte att man ska känna sig hel efter att ha lyssnat på mitt föredrag. Hellre hoppas jag att var och en inser hur många roller man har, såväl i yrkeslivet som privat, sade Lasse Eriksson på sin trygga norrländska före sitt framförande.

Föreläsningen - eller rättare sagt - den sprudlande föreställningen - kretsade kring Erikssons syn på stress och människans utsatthet.

- Framför allt vill jag vill jag berätta om hur samhället ser på den enskilde och hur människan i sin tur ser på samhället och sin omgivning, fortsatte Lasse Eriksson, som själv haft en rad olika roller i offentlighetens ljus ända sedan han blev känd som musiker i mitten av 1980-talet. Utbildad är han till idéhistoriker och har haft en rad olika arbeten, på teaterscener, i Stand Up-lokaler och som tänkare och författare hemma vid skrivbordet i Uppsala.

- Det är inga läror jag predikar. Det är egen erfarenhet ur mitt eget liv och en rad böcker som jag läst om våra rollspel. Och dessutom har jag hämtat kunskaper hemifrån. Jag har nämligen förmånen att vara gift med en kognitiv terapeut!

Johan Persson johan.persson@allehandasyd.se
Johan Persson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.