Annons

Kolonister dömda till skadestånd

Representanter för koloniföreningen gjorde fel när de i augusti 2000 tog ner en stor mängd granar som planterats på två av kolonilotterna.
Trelleborg • Publicerad 2 april 2002

Det konstaterar Trelleborgs tingsrätt som nu har avgjort skadeståndsfrågan. De fyra medlemmarna i föreningens styrelse var stämda på 340 471 kronor för att ha sågat ner granarna. Dessutom var två av dem stämda på 71 250 kronor för att ha förstört en stuga. Granarna och stugan tillhörde en trelleborgare som hade nyttjanderätt till två av föreningens kolonilotter. Trelleborgaren som stämt de fyra hävdade att de sågat ner 350 granar. Motparten ansåg att antalet var 50. Tingsrätten uppskattade att det var fråga om 150 granar som trelleborgaren hade rätt att få ersättning för. Skadeståndsbeloppet blev 75 000 kronor. När det gäller stugan får trelleborgaren 5 000 kronor i ersättning. De fyra skadeståndsskyldiga ska snart upp i rätten igen. De åtalas för grov skadegörelse och rättegången är planerad till 10 april.

Mattias Pehrsson mattias.pehrsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons