Annons

Koloniförenings styrelse friad

En koloniförening i Trelleborg gjorde sig inte skyldiga till skadegörelse när man tog ner granar och började montera bort en stuga från en föreningsmedlems två kolonilotter.
Trelleborg • Publicerad 10 april 2002

Styrelsen plus en annan medlem stod i går inför rätta vid Trelleborgs tingsrätt misstänkta för skadegörelse men åtalet ogillades av tingsrätten trots den dom från förra veckan som sade att de ska betala skadestånd till mannen. Tingsrätten menade att de handlade enligt vad de uppfattade som riktigt efter att bland annat ha varit i kontakt med en kommunjurist för råd om hur de skulle gå till väga när de sade upp mannen. Tingsrätten menade att det inte heller fanns något uppsåt att skada egendom tillhörande den man som hade granar på sin kolonilott. Trelleborgs tingsrätt dömde i förra veckan de fyra medlemmarna i föreningens styrelse att betala skadestånd till mannen med 80 000 kronor. Mannen hade dock stämt dem på 340 471 kronor för granarna och två av dem på 71 250 kronor för skadorna på stugan och förklarade att han tänkte överklaga den domen.

Mattias Pehrsson mattias.pehrsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons