Köer väntas även nästa vecka

Beläggningsarbetet på E 6 har orsakat långa förseningar. Imorgon var det tänkt att trafiken skulle rulla som vanligt igen, men arbetet har dragit ut på tiden och beräknas bli klart först nästa fredag.
Trelleborg • Publicerad 5 oktober 2010
Foto: 

Trelleborgs Allehanda skrev i förra veckan att Trafikverket har tvingats placera ut flaggvakter i korsningen Tommarpsvägen/Hedvägen eftersom många bilister tar den vägen eller 108:an in i Trelleborg medan asfaltsarbetet på infarten pågår. Men bussarna tvingas bli kvar i köerna på E6.

– Det har varit förseningar på allt mellan 0 och 30 minuter. Många har blivit lidande av det, men det är få som har hört av sig till oss. Det finns en förståelse bland passagerarna, säger Helene Holmqvist, informatör på Skånetrafiken.

Bolaget går via sin hemsida ut med information om beläggningsarbetet och dess följder för bussresenärerna. Att de informeras i förväg innebär att Skånetrafikens resegaranti inte gäller.

– Det är ju tyvärr så att om inte bilarna kommer fram så gör inte bussarna det heller, säger Helene Holmqvist. Det är väldigt tråkigt men det finns inte så mycket man kan göra.

Tanken var att onsdagen skulle bli sista dagen med köer och att arbetet sedan skulle vara avslutat. Men enligt Trafikverkets hemsida beräknas nu arbetet pågå till och med den 15 oktober.

– Då hoppas jag att de informerar oss om detta så att vi kan vidareförmedla det till våra kunder. Det är viktigt att vi samarbetar med Trafikverket, säger Helene Holmqvist.

Linjerna som påverkas är, förutom 146, regionbuss 100, 182 och 184.

Anna Thulin
Fanny Johansson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.