Kocken Jimmy Brorsson anordnar Titanic-event – och bestiger berg
Jimmy Brorsson håller på att förbereda veckans evenemang på Victoriasalongen när TA når honom. I eftermiddag är det dags för matlagningskurs.
– Det är en överraskningsgrej. Han ska laga mat i köket i två och en halv timme och sen kommer vännerna och överraskar honom, berättar Jimmy Brorsson.
Ingen dag är den andra lik på Victoriasalongen. I ena stunden lagar han mat till ett bröllop och i den andra förbereder han ett Titanic-evenemang på restaurangen.
– Det är väldigt kul för det är aldrig något som är detsamma, säger Jimmy Brorsson.
Jimmy Brorsson, 37, sätter palmer på livet
Karriären
– Jag har så jäkla roligt. Det händer så sjukt mycket roliga grejer. Jag har fått en plattform där jag kan leka utan begränsningar. Det är bara fantasin som sätter gränserna på något vis.
Vad är det du gör?
– Det händer så mycket olika grejer, catering i större format, matlagningskurser och så. Det är nästan så man får nypa sig i armen ibland.
Är du framförallt på Victoriasalongen?
– Jag utgår härifrån och använder köket som en utgångspunkt även vid catering. Men majoriteten av grejerna händer här.
Kärleken
– Vi har fått världens finaste adoptivson. Han är allt vi har drömt om.
När adopterade ni honom?
– Vi fick honom i april 2023. Vi fick adoptionsbeskedet en månad efter att jag hade startat verksamheten här så då var det mycket på en gång.
Så kärleken är på topp?
– Ja. Det har blivit en helt annan dynamik nu när man har fått en familj, det är häftigt.
Ekonomin
– Det har varit svårt. Pandemin slog hårt för både mig och min fru som var i restaurangbranschen. Sen var det tufft att starta nytt företag och bekosta en adoption. Så det slog hårt på ekonomin precis då.
Är det bättre nu?
– Då var det en etta men nu har man börjat bli varm i kläderna och börjat lära sig. Sen när man driver egen verksamhet har man en ekonomi i företaget och en privat, och då kan det vara svårt att få balans. Men med tanke på hur tufft det har varit så hoppas jag att det är på väg till en fyra i alla fall.
Hälsan
– När allting händer samtidigt så fokuserar man framförallt på familjen och på att få igång företaget. Träning har försvunnit och man jobbar lite för mycket. Man har lite mycket i huvudet emellanåt. Men jag har bokat att jag ska bestiga ett berg om två månader. Så nu är det lite så att man måste upp på morgonen och träna.
Vad är det för berg?
– Slættaratindur. Det är Färöarnas högsta berg, strax under tusen meter.
Hur kommer det sig?
– Jag har börjat bocka av det mesta på min bucket list och detta fanns kvar. Det ska bli väldigt spännande faktiskt. Sen hoppas jag på att kunna hämta lite matinspiration också.
Framtiden
– Jag ser fram emot en spännande höst. Jag har planerat eventen för hösten och jag har börjat våga ta lite pauser som att flyga till Färöarna, och tagit ledigt en vecka i vinter för skidor med sonen och frun.
Har du några framtidsplaner längre fram i tiden?
– Jag är dålig på att planera stora grejer. Om man sällan tackar nej till grejer och alltid är på hugget behöver man inte ha så jättestora planer framför sig. Och när det finns möjlighet så gör man stora saker mer spontant.
Hur kommer det sig?
– Det är en grej som sitter i för mig, om man planerar för mycket och för stort så blir man bara besviken. Det är bättre med små mål, så blir man glatt överraskad när det händer något stort.
Trelleborgsprofiler sätter palmer på livet
”Trelleborgsprofiler sätter palmer på livet” är en artikelserie där kändisar och profiler från Söderslätt får betygsätta olika delar av sitt liv. Serien är inspirerad av Aftonbladets ”Plus på livet”.
Betygsskala:
5 palmer = Perfekt
4 palmer = Jättebra
3 palmer = Bra
2 palmer = Okej
1 palm = Urkasst